Tips

Dolda fel i bostadsrätt och villa

Två ord som är så fruktade i bostadsvärlden; dolda fel. Det är något vi vill undvika med alla medel, ändå kan de dyka upp. Vem har egentligen rätt och fel när det kommer till dolda fel?

Vad innebär dolda fel

Enligt lagboken är ett dolt fel ett sådant fel som inte skulle ha kunnat upptäckas av en aktsam köpare före köpet. Det betyder alltså att det är något du inte kunnat upptäcka när du köpte ditt hus eller bostadsrätt. Reglerna ser lite olika ut för hus och bostadsrätter, så det kan vara bra att ta hjälp vid dolda fel.

Vad gör jag om jag misstänker ett dolt fel

Om du misstänker ett dolt fel är det en bra idé att reklamera felet på en gång, istället för att vänta för länge. Det finns nämligen riktlinjer på vad som räknas som ”skäligt” och inte. När du reklamerat felet är nästa steg att ta kontakt med en jurist för rådgivning och vidare hjälp, skulle det visa sig att det faktiskt stämmer. Det finns bostadsjurister särskilt utbildade för att hjälpa dig vid sådana här ärenden. Du kan överlåta hela ärendet till som och slippa allt juridiskt krångel själv.