När man mår psykiskt dåligt

Känner du ibland att du bara vill ge upp? Allt fler svenskar mår psykiskt dåligt. Larmen om detta har tutats ut länge i nyhetsmedier, bloggar och tidskrifter. Sedan kom dessutom Covid-19 och minskade umgängeskretsar drastiskt. De äldre generationerna möter inte barn, barnbarn och barnbarnsbarn lika naturligt som tidigare, vilket påverkar alla generationer.

Ekorrhjulet

Det är vanligt att vardagen känns som ett ekorrhjul där man bara springer runt, utan mål och mening. När så resor och umgänge stoppades av en världsomfattande pandemi förstärktes just den känslan. Samtidigt är det många som mött andra följer av pandemin. Du kanske har blivit av med jobbet, varit riktigt sjuk i Covid-19 eller till och med förlorat närstående.

Pandemin får en också att stanna upp. För många leder det till allt jobbigare känslor av självkritik och kanske till och med meningslöshet.

Hjälp mentalt

Även om det är svårt att tro när allt ser svart ut, så går det att må bättre. Du ska inte vara själv med ditt mående. Den där tröskeln som hindrar dig från att ta itu med vardagliga uppgifter måste inte vara så hög. Ryggsäcken behöver inte heller vara så tung. Klicka dig vidare här för att hitta professionell hjälp för just dig. Du förlorar ju inget på att ta reda på vilket stöd som passar dig.